dijous, 5 de juny del 2008

El Primer equip femení del Club Futbol Palautordera candidat al reconeixement Guardó Vitamènia 2008


Aquesta proposta vol reconèixer el treball, la decisió i l'empenta del Primer equip femení del Club Futbol Palautordera, no tant pels exits esportius assolits, que també, si no PER LA SEVA DESTACADA APORTACIÓ EN LA NORMALITZACIÓ DE LA PRÀCTICA ESPORTIVA D'UN ESPORT TRADICIONALMENT MASCULÍ COM ÉS EL FUTBOL.

El Primer equip femení del Club Futbol Palautordera està compost per les següents jugadores: Tere, Meri, Cristina, Clara, Paula, Núria G., Susan, Maria, Sònia, Sílvia, Carole, Anna, Noemí, Pili, Núria Ll., Olga, Meritxell, Carla, Alina, Rosó amb l'ajuda del cos tècnic format per Cristina Molà, Noemí Gutierrez, Eric García i Carlos Segura.

La lluita per assolir la plena normalitat en la igualtat de gènere es lliura en fets quotidians del dia a dia i desde la més absoluta normalitat, com ara la pràctica esportiva, àmbit en el que també s'ha d'assolir la paritat. Amb l'aparició d'aquest equip és dona cobertura a l'altra 50% de la població dins les corresponents franjes d'edat que no tenia aquest tipus d'oferta esportiva.


El Guardó Vitamènia consisteix en fer un reconeixement públic a persones, grups o entitats, que per la seva meritòria tasca en pro del bé de la comunitat del nostre poble o fet distingit s'hagin destacat en el nostre municipi.

Enguany és el segon que aquest grup de noies forma part de la disciplina del club, i no només s'ha consolidat com equip, si no que fins i tot està creant escola. En aquest moment ja hi ha altres equips femenins en categories inferiors que segueixen l'estela del primer equip femení: un aleví i un altre infantil i el proper any un benjamí i un cadet-juvenil així com enguany ja hi ha hagut les primeres entrenandores femenines.

Aquesta fita obre la porta a que la població femenina del municipi que vulgui practicar un esport d'equip en instal·lacions municipals i amb el recolzament econòmic de l'administració i de patrocinadors privats disposi d'una nova oferta a part de les existents com l'Handbol i els gimnasos privats

L'aparició de l'equip femení ha enriquit el club aportant-li noves sensibilitats convertint-lo en un motor de transformació d'aquest important i encara incipient canvi social.

L'equip femení, molt lluny de veure's com una raresa dins del club, és un motiu d'orgull per la seva junta directiva, els seus companys homes del club, pels socis, simpatitzants i entorn en general.

Hi ha tot un seguit valors que caracteritzen aquest equip: la capacitat de treball, l'esforç i la disciplina, l'autoexigencia, l'afany superació constant, el respecte, l'educació i la convivència, el compromís amb el club i l'orgull de representar el poble de Palau arreu. Les components de l'equip s'han convertit en un model admirat i respectat a seguir.

La difusió d'aquesta normalització social ha trascendit la frontera del club, del municipi i l'àmbit purament esportiu ja que mitjançant el seu bloc informatiu a internet (http://femenipalautordera.blogspot.com) i setmanaris com "L'Actualitat del Baix Montseny" moltes més persones han pogut conèixer aquest equip de Palau.

Com diu una de les jugadores de l'equip: "EL FUTBOL TAMBÉ ÉS COSA DE DONES!"

1 comentari:

Anònim ha dit...

Per les ganes desinteressades que han demostrat durant dues temporades. Això és disfrutar del futbol i el damés són tonteries!
Endavant noies!